KSK Basketbol Altyapısı'nda Neler Oluyor?



Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Altyapısı, Türkiye’nin en önemli sporcu ordularından birisinin olmasınında yanında, çok önemli bir misyona sahip. Bu misyonun içeriği ise oldukça geniş kapsamlı. Öncelik Karşıyaka Spor Kulübü ve Türk Milli Takımı için oyuncular yetiştirmek olarak gözükse de, Karşıyakalı nesillerin devamlılığını, çocukların gelişim süreçlerinde zararlı alışkanlıklar yerine spora odaklanmasını sağlamak ilk planda akıllara gelenler.

Bu misyonlar ile çalışmalarına devam eden Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Altyapısı’nın en büyük handikaplarından birisi, Karşıyaka Spor Kulübü’nün olağan ve olağanüstü kongreleri ile altyapı yönetimlerinin de değişmesi. Zira altyapıda yapılan bir hamlenin sonucu en erken 5 yıl içinde görülebilirken, her sene değişen yönetimler ile bir istikrar yakalamak oldukça zor olmakta.

Daha önce Karşıyaka Spor Kulübü’nde uzun yıllar çeşitli görevler yapan, Basketbol Altyapı Başkanlığı da yapmış sn. Fatih Diniz’in kulüp başkanı olmasıyla birlikte altyapıda oluşturulan yönetim ise sezona “Devinim” parolasıyla başladı. Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Altyapısı’nı eski şaşalı günlerine döndürmek amaçlı olarak bir yol çizildi ve çalışmalar anında başladı, hız kesmeden de devam ediyor.

Peki Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Altyapısı’nda 2013-14 sezonunda şimdiye kadar neler yapıldı? Madde madde sıralayacak olursak;

- Yapılan incelemeler ve hazırlanan raporlar sonucunda teknik kadroda değişiklik yapıldı.
- KSK Basketbol Altyapı’nın logosu yenilenerek, kurumsal kimlik çalışmaları başlatıldı.
- KSK Basketbol Altyapı’nın yeni web sitesi KSKBasketAltyapi.org adresinde hizmete girdi.
- KSK Basketbol Altyapı sosyal ağ sayfaları açılarak güncel paylaşımlar yapılmaya başlandı.
- KSK Basketbol Altyapısı, bünyesinde şut makinası bulunduran sayılı kulüplerden biri oldu.
- KSK Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nin elektrik altyapısı gözden geçirildi, ışıklandırma sistemi onarıldı.
- KSK Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nin parkeleri yenilendi.
- KSK Basketbol Altyapı markalı çanta, atkı, flama ve stickerlar üretildi.
- Geçmiş sezondan kalan maaş alacakları ödenmeye başlandı.
- Bölgesel Lig takımına sponsor bulunarak, oyuncuların daha sert maçlar oynaması sağlandı.
- Pınar Karşıyaka dışında, Genç Karşıyakalılar, Nergiz, Beta ve Tire Özel Bilgi isimleriyle 15 yarışmacı takımla altyapı liglerine katılındı.
- Spor Okulu Tanıtım birimi oluşturularak okulların gezilmesine ve öğrencilere promosyon ürünler dağıtılmasına başlanıldı.
- Her takıma takımdan sorumlu yönetici atanarak, yönetim ve teknik ekip arası ilişkiler sağlamlaştırıldı.
- Yönetim ve teknik ekibin katılımıyla oluşturulan interaktif grup ile iletişim seviyesi yükseltildi.
- KSK Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’ndeki salonlara ve farklı yerlere kameralar yerleştirildi. Sürekli kayıt altında olan kameralar, internet üzerinden takip edilir hale getirildi.
- KSK Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’ndeli lojmanımız yenilendi. Sporcularımızın ve hocalarımızın yaşam koşulları iyileştirildi.
- Hazırlanan binlerce afiş ve broşüler gazete bölge müdürlükleri ile anlaşılarak dağıtıldı.
- Gazetelere reklamlar verildi.
- Altyapı sporcularının Pınar Karşıyaka A Takımı maçlarına gelmesi sağlandı. Takımlarımıza devre arasında Karşıyaka Arena’da maç yapma şansı verildi.

Üstelik bunlar ilk bakışta akla gelenler olarak listelenebilir. Eminim bunlar dışında kalan birçok önemli madde de bulunmaktadır.

Başkanından yöneticisine, çalışanından teknik ekibine, sporcusundan malzemecesine kadar tek yumruk olmayı başarmış, bir aile sıcaklığını yakalayabilmiş KSK Basketbol Altyapısı’nın şu andaki durumunun KSK geleceğine ışık saçtığı bariz görülmekte. Tabii ki istikrar sağlanırsa… Aksi takdirde her seferinde en başa dönerek kaybettiklerimiz, bir süre sonra bir daha başa dönememeye sebep olabilir.


Efecan Tekin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İyi ki Varsın Çilek